Carlien Harms

Mijn specialisaties zijn:

  • Gewichtsproblematiek
  • Ketogene Therapie
  • Darmproblematiek; oa Fodmapdieet
  • Diabetes en hart- en vaatziekten
  • Eetproblematiek
  • Sport en voeding

“Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op!”

LocatieTijden
Wijk bij Duurstede, Stroband 27maandag, dinsdag & woensdagmiddag
Wijk bij Duurstede, Klooster Leuterstraat 24donderdag
Wijk bij Duurstede, Huisartsenpraktijk Voorwijk, Birkastraat 123dinsdagochtend, oneven weken

Al 28 jaar ben ik met veel passie en gedrevenheid werkzaam als diëtist en sportdiëtist. Voor vrijwel alle voedingsgerelateerde klachten kun je bij mij terecht.

Ik zie het telkens weer als een uitdaging mijn cliënten te begeleiden naar een beter leef- en eetpatroon. Ik ben resultaatgericht; ik denk samen met je mee in mogelijkheden vanuit een positieve benadering. Niet alleen het gewicht of de bloedwaardes zijn hierbij een maatstaf; het gaat hierbij om jouw hele welbevinden en vitaliteit.

Gezamenlijk streven we naar een resultaat wat ook op lange termijn behouden kan worden. Bij overgewicht en/of diabetes werk ik eventueel met het Biamed concept, of Ketogene therapie indien noodzakelijk bij bijvoorbeeld metabole verstoring.

Mijn ervaring als ex-topatleet; (ik was begin jaren ’90 de snelste vrouw op de 10 km op de atletiekbaan met een Nederlands record van 32.22 minuten) gebruik ik veelvuldig in mijn werk als sportdiëtist. 

Ik ben nog steeds een gedreven sporter en streef altijd naar het hoogst haalbare binnen alle mogelijkheden. Ook op werkgebied is dit het streven. Ik heb meer dan 8 jaar gewerkt voor Team Performance Nutrition van NOC*NSF waarbij ik verschillende Olympische sporters en teams op weg naar EK’’ s, WK’ s en Olympische Spelen heb begeleid.

Vanuit mijn eigen praktijk begeleid ik sporters van álle niveaus. Het niveau van de sporter maakt mij niet uit; het doel is altijd “winst door voeding” en/of klachtenvrij sporten.

 

Daarnaast verzorg ik presentaties, bijscholingen en workshops op het gebied van sport en voeding. Ik werk samen met sportverenigingen en sportbonden.

Samen met collega Tiny Geerets heb ik 4 boeken geschreven: het Sportkookboek deel 1 en 2, de Sportvoedingswijzer en de Sportvoedingsatlas (ISBN 978-90-5472-181-9)

Voor activiteiten als voedingsvoorlichting en workshops gerelateerd aan gezondheid en bewegen en specifieke onderwerpen in sport en voeding kun je kijken bij diëtist in bedrijf of stuur mij een e-mail.

Sport en voeding
Een sportdiëtist is gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters, heeft gedegen kennis van inspanningsfysiologie en weet tegen welke voedingsproblemen jij als sporter kunt aanlopen. Goed eten en drinken heeft veel invloed op je gezondheid én je prestatievermogen. En, niet onbelangrijk, er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

COPD
Een goed lichaamsgewicht is belangrijk voor je gezondheid. Als je COPD hebt, kun je ondergewicht krijgen als je minder eet dan je lichaam nodig heeft. Bij COPD verbruikt je lichaam extra veel energie, omdat het vecht tegen de ontstekingen in je longen en omdat ademhalen meer energie kost. Onze diëtisten kunnen jou helpen jouw voeding te optimaliseren. Je huisarts kan je hiervoor doorverwijzen.