Manon de Bueger

Mijn specialisaties zijn:

  • Voeding bij overgewicht en obesitas
  • Voeding bij chronische ziekten, zoals diabetes, COPD, maag-darmklachten, Prikkelbaar Darmsyndroom (glutenvrij dieet/FODMAP)
  • Voeding bij zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang

“Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op!”

LocatieTijden
Utrecht, Huisartsenpraktijk Vogelenbuurt, Nieuwe Koekoekstraat 85maandag, oneven weken
Utrecht, Huisartsenpraktijk Tuinwijk, Antonius Matthaeuslaan 1dinsdag
Utrecht, GZC Prinsenhof, Eijkmanlaan 433vrijdag

Na mijn opleiding Voeding & Diëtetiek, ben ik nu zo’n 35 jaar bezig met gezonde voeding en voedingsgedrag. Door bijscholing en het volgen van cursussen blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen, die ik toepas in de praktijk. Ik werk op een persoonlijke en betrokken manier met kinderen, volwassenen en ouderen en samen gaan we voor het doel dat we hebben vastgesteld. Een combinatie van een positieve benadering, een luisterend oor en af en toe een strenge blik blijkt vaak het best te werken. Naast voeding gaan we met elkaar ook in gesprek over leefstijl, ontspanning en beweging.

Wat ik zo mooi vind aan dit vak is dat iedere persoon anders is en andere noden ervaart. En dat maakt het juist zo uitdagend. Ik probeer in jouw leven te duiken om te kijken wat past en daardoor ook vol te houden is.

Voeding en zwangerschap
Ben je zwanger? Of wil je zwanger worden? Dan is het extra belangrijk om gezond en veilig te eten en te drinken.  Wil je weten of je de juiste en optimale hoeveelheid voedingsstoffen binnen krijgt voor jou en de groei van je baby. Neem dan contact met een van onze diëtisten op.