Berna Floor

Mijn specialisaties zijn:

  • Voeding bij insulineresistentie en diabetes type 2
  • Ondervoeding bij ouderen/herstel na ziekte
  • FODMAP dieet bij Prikkelbaar Darmsyndroom/functionele buikklachten

“Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op!”

LocatieTijden
Maartensdijk, Zorgcentrum Dijckstate, Maertensplein 98, 1e verdiepingdonderdag even weken & vrijdag
Loenen aan de Vecht, Praktijk Loenen, Keizer Ottolaan 11dinsdag even weken, donderdag oneven weken

Waarom ik diëtist ben geworden? Omdat het mij fascineert welke invloed voeding en leefstijl heeft op ziekte en behoud van gezondheid.  

Als voorbeeld diabetes type 2; om te keren door een voedingspatroon op basis van pure, onbewerkte voedingsmiddelen, rijk aan vezels en goede vetten als vis, noten, avocado en olijfolie, beperkt in suikers- en zetmeel en eetmomenten.

Of bij maag/darmklachten als obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel, krampen, prikkelbaar darmsyndroom. Voedingsmiddelen rijk aan pre- en probiotica, voldoende vocht en vetten en/of het elimineren van bepaalde fodmaps, kan verlichting van klachten geven. 

Ondervoeding en verlies van spiermassa zie ik regelmatig onder ouderen, door meer aandacht te hebben voor voeding in de thuissituatie, zie je de kwaliteit van leven toenemen.

Eetgewoonten veranderen kan best ingrijpend zijn, maar hoe mooi als het gewenste resultaat wordt bereikt!? Als je je eet- en leefpatroon wilt aanpassen vanwege diabetes type 2, overgewicht, ondervoeding en/of herstel na ziekte; neem dan contact op.

Samen kijken we naar wat haalbaar voor je is en wat bij je past.